translate

söndag 3 augusti 2008

Inspirerad

Jag har massa idéer som jag vill förverkliga hemma.
Sånt som inte kostar så mycket men som förändrar rätt bra.

Köket till ex... Jättefina luckor i ek från vedum. Men! bröstpanel och pärlspont i taket i FURU. Inte så kul... Detta skall därför målas gräddvitt och tapeten över bröstpanelen skall också målas. Jag har en förkärlek för cappucino och gröna nyanser. Nu har jag dock inrett köket med gröna prylar. Tål att tänkas på lite. Sen blir det nog någon eller ett par hyllor på väggen där man kan ställa saker. Gillar M's nya kök. Blir lite inspirerad där. Sen gillar jag ju hennes ursnygga koppar och karaffer och plåtlådor också... Svårt att låta bli att härmas... Får hitta något liknande.

Sen kommer vi ju till det där projektet vi skulle tagit tag i i februari någon gång. Den mastodont-stora baren i vardagsrummet som verkligen behöver en uppfräschning. Vi ska ju kakla så klart - kaklet är ju klart o redo att sättas upp, men vad gör man med en rödbrun (ja nästan orangebrun)-betsad bar? Jag vill göra ett finare marint tema i den delen av vardagsrummet. Soffan är ju blå. Tror att baren får bli vit med lite blåa och röda prylar i som förnimmer om havet. (tur att svärmor har ett gediget västkusttema i sin keramiska kollektion). Och sen några snygga maritima kuddar i soffan. Och varför inte spraymåla korgstolarna vita med röda sitskuddar i? Tror att det kan bli en höjdare. Dessutom står ju fiskakvariet så perfekt intill soffan också. Den byrån som den stor på får också lite ny fin färg.

Så ser mina tankar o funderingar ut just nu.

Håller för fullt på att förbereda inför en dag i september då vi ska visa upp företaget lite mer ordentligt för de närboende människorna i bygden. Beställt tröjor med tryck på också.

Vi har precis käkat lite mat. Lax o tagliatelle med citronsås. Inte fel. F och barnen sitter där uppe o myser. Det regnar ute. Jag har ingenting emot det! Behövdes ett svalt och blött avbräck från den extremt varma solen - som jag dock välkomnade den tid den var här. Men med sig förde sig värmen riktigt jobbiga tripsar, så vi har inte kunnat vara ute i trädgården i några sekunder ens. Så fort man gick mellan dörren och bilen fick man minst 100 tripsar på sig. Ett jätteproblem häromkring tydligen. Läste om det i tidningen i fredags. Förhoppningsvis försvinner de delvis med regnet men främst när de har skördat klart. Så är det att bo på slätta...

1 kommentar:

  1. Vad kul att du gillar mitt kök och mina prytlar! Låter som kanonideer du har där, vill ni ha hjälp med något är det bara att säga till, ska ni måla kan det ju vara bra att ha lite barnvakt! Och du får gärna härma mig med mina otroligt snygga köksprytlar, det är ju så det ska vara man plockar upp godbitar hos andra för att sen använda sig av det själv! kramkram

    SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande. Då blir jag glad! :)
Ev. spam och dyl kommer att plockas bort.