translate

måndag 9 februari 2009

Konsten att inreda (nästan) gratis!

Att inreda kostar pengar. Eller? Inte nödvändigtvis. Om jag skulle döpa om min blogg och enbart blogga om inredning så skulle jag förmodligen döpa den enligt titeln på detta inlägg. Det är nämligen så jag inreder. Tråkigt? För en del kanske. Visst, ibland kan man drömma om den där Poulsen-lampan eller andra fantastiska inredningsmöbler. Men jag har gjort det lite till en sport att inreda så billigt som möjligt men ändå så att VI trivs med det. Hur gör man då? Det hela handlar om "tillbehören" och accentfärgerna. Inte kanske de stora möblerna i sig. Här är mitt kök till exempel:
Så här ser det alltså ut nu. Vill ni veta hur mkt pengar jag har lagt på att göra om? Exakt 250:-.
Det enda på bilden som jag köpt är vit och svart dekorplast från COOP på 2-metersrullar samt panelgardinerna. Restena är sådant som jag har jag plockat fram ur skåpen. Förrut hade jag accentfärgen grön i köket (se bilden i ett inlägg från häromdagen) men bestämde mig nu för att köra på svart och vitt i stället...
...Den svarta lilla byrån köpte jag på IKEA för en massa år sedan. Den har stått i klädkammaren sen vi flyttade hit. Nu fick den komma fram och jag har dekorerat handtag och ovansida med vit dekorplast. Pianopallen har stått nere i företagslokalen - jag spelar aldrig längre så jag tyckte att den skulle få komma upp hit. I går kväll plockade jag fram ett gammalt vitt överkast som bonusdottern N haft tidigare och klädde om dynan. Ringarna på duken och gardinerna fick utgöra en grund för resten av köket. Som på fönstrena och under fönstrena, samt skålar mm på bänkarna. Den höga svarta ljusstaken har också stått nere i företagslokalen och fick också den komma upp.
...Kaffe och oboyburkarna fick svart dekorplast och sedan symboler i vit dekorplast. En liten svart korg som jag brukar ha räkningar i fick komma upp på väggen. Plockade även fram lite vitt porslin som jag ställde på hyllorna på kanten.
Popcornburken fick också lite ny plast, vitlöken fick hoppa ner i en liten vas som stått längst in i skåpet och de vita porslinsplattorna fick också lite prickar.
...och svart och vitt vid diskhon hade jag redan. Fast nu ser jag att jag ljög lite för er i början. Jag har ju köpt sprayflaskan för 19:- också, där jag har diskmedel blandat med vatten!
Så sätt igång! Konsumera inte ihjäl er för att förnya. Titta på vad du har hemma och utgå från det!

1 kommentar:

  1. Alldeles lysande! Gillar det där att med enkla medel fixa till så det ser snyggt och till och med nytt ut.
    Du har en award att hämta hos mig.

    SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande. Då blir jag glad! :)
Ev. spam och dyl kommer att plockas bort.