translate

torsdag 9 juli 2009

Änglar finns dom?

För ungefär ett år sedan så var jag först på plats efter en olycka där en bilist kört på en cyklist. Det hände en bit bort på gatan där vi bor. Allt gick bra förrutom blåmärken och ytliga men blödande sår. Det såg tack o lov värre ut än vad det var. Men det kunde gått åt helvete om bilisten hade kört något snabbare eller inte reagerat så snabbt som han gjorde. Hon låg med huvudet i backen bara ett par decimeter framför höger framdäck på bilen.

Idag fick jag återigen uppleva en olycka inte så långt från mitt hem men denna gång hade det kunnat vara min lilla 2,5-åriga dotter. Vi skulle gå och handla lite mjölk och jag tog henne i vagnen. En kvinna på cykel låg nästan jämsides med oss och höll på att passera när en grabb dök upp på sin cykel i en väldigt hög hastighet. De krockade front mot front. Båda flög av sina cyklar och landade på marken. Jag drog snabbt lillans vagn åt sidan och kollade över så att båda var vid medvetande. De kunde ställa sig upp och jag drog isär deras cyklar som fastnat i varandra. Båda cyklarna var helt trasiga och gick inte rubba en centimeter. Grabben hade förmodligen fått cykelstyret i magen. Han hade skavsår och var märkbart röd och svullen. Hans mamma var snabbt på plats och jag hoppas att det inte blev några invärtes men. Kvinnan som passerade oss mådde bra men hade ont över revbenen och hade ont på knän o smalben.

Det gick med andra ord ganska okej, Jag var så fokuserad på att de båda var okej. Men så sa kvinnan: Tänk om jag inte hade kommit. Han hade ju cyklat rakt in i sulkyn.

Hade det hänt, så vet jag inte hur det hade gått. Med den fart som han kom i och med tanke på hur cyklarna såg ut. Fanns det en mening med att hon kom när hon kom? Räddade hon livet på min lilla tös idag?

Lillan somnade i min famn för en timme sedan och det var nästan så att jag inte ville lägga över henne i hennes lilla säng. Jag ville bara hålla henne och lyssna på henne snusa och känna hennes värme.

Saker händer så snabbt och återigen påminns man om att ta vara på varje ögonblick.

Ta hand om varandra!

kram Marie

Följ min blogg med bloglovin

7 kommentarer:

 1. Ja, nog är det nära till hands att tänka att hon var sänd för att rädda din lilla!! ;)
  Nog tror jag att änglar finns... Å, visst ska vi ta vara på varje stund.
  Tack för dom orden, behövde dom nu. Jag har varit riktigt irriterad i några timmar men nu inser jag ju att det bara är fjantigt att ödsla tid å kraft på att var irriterad. Irritationen ligger nära ytan nu för jag får väldigt ont när jag "håller igång" å fixar å donar här hemma. Jag gör det i alla fall för jag är fruktansvärt less på att bara ligga på soffan.
  Så tack för påminnelsen!!! ;)
  Kramen, Maria

  SvaraRadera
 2. Fy, vad du är med om! Tur att det gick bra och att lillan klarade sig!

  SvaraRadera
 3. Men oj vilken konstig händelse, förstår verkligen din fråga. Jag tror definitivt de finns :-) Kram till dig och dottern, hoppas idag blir lite mindre "händelserik". Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Men vad läskigt! Låter onekligen som att det var meningen att hon skulle cykla förbi just då! Ibland kan man behöva den där väckarklockan som talar om för en att njuta av varje dag man får. Sköt om er! Kramis

  SvaraRadera
 5. Visst finns änglar....
  Det finns en mening med varje handling och meningen var att din lilla skulle räddas idag..
  Av just den kvinnan...
  Och det är såna tankeväckare som vi alla behöver då och då för att uppskatta det vi har....
  Stor kram till dig och lilla sötisen.

  SvaraRadera
 6. Usch, vilken hemsk upplevelse! Man blir både omskakad och rädd. Tur ändå att det gick som det gick både för de som krockade och för er båda. Barnen är ju det värdefullaste man har så visst får man sig en tankeställare och kramar om sina lite extra mer. Synd bara att det är sådana här händelser som gör att man ska behöva tänka så. Man tar så mycket för givet...
  Önskar dig en trevlig helg och inga fler obehagligheter.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 7. Hu! Ja, ibland får man en känsla av att saker och ting inte är slumpartade...

  SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande. Då blir jag glad! :)
Ev. spam och dyl kommer att plockas bort.