translate

måndag 15 september 2008

Alumn

[alumn: alumnen alumner (lat. alumnus till alere livnära, uppföda) lärjunge, elev; skyddsling]

I lördags var jag på alumnträff på min gamla högskola i Jönköping. Vi var några tjejer i klassen samt ytterligare några i klassen under som bestämde oss för att sluta upp och åka dit. Alltid trevligt att träffas då det inte bjuds så många tillfällen längre när vi alla bor på olika platser i landet.

Dagen började med ett intressant seminarium med näringslivet, kommun och politiker på plats. Bland annat fick vi mer inblick i det nätverk "welcome2work" som flera av de stora företagen etablerat. Kommun och politiker visade upp en vision med olika byggnationer etc som kommer att göras i Jönköping inom de närmsta åren. Storslaget må jag säga - men också fantastiskt på det vis att denna stad satsar otroligt på att dess invånare skall få en vacker men ändå högt utvecklad stadskärna. Vilken skillnad mot staden jag jobbar i!

Efter seminariet bjöds det på god lunch och en minimässa där några av Jönköpings företag fanns på plats. Kanske mest intressant för de som funderar på att flytta tillbaka till hemstaden igen. Men det bjöds ju så klart på allehanda pennor, godis, nyckelringar, reflexer etc - så jag tror att alla tilltalades! =)

Därefter inbjöds vi till en intressant föreläsning av en kvinna som skrivit en bok om luftbalongsfararen André. Hennes bok tog upp lite mer om entreprenören och innovatören André och det var intressant att höra henne berätta histiorien om den uppmärksammade balongfärden mot nordpolen. Som fd Jönköpingsbo har man hört den historien förr men ändock intressant.

Väl klara med seminarier och föreläsningar bjöds det på fika på resp avdelning som man en gång hörde till. Endast en av våra gamla lärare slöt upp - vilket var mkt synd. Väldigt roligt att träffa henne men också en stor besvikelse över att de andra valde bort denna dag.

Kvällen njöts det av en otrolig bankett i spegelsalen på stora hotellet där det bjöds på bl a kalvfilé. Självklart vin till detta. Mellan talare från både skola och gamla studenter bjöds vi på en fantastisk underhållning från en grupp som kallar sig lyckofigur samt en trollkarl som gjorde ett par trick. Lyckofigur kan jag verkligen varmt rekommendera om man ska hyra in någon underhållning till stora fester. Jag har själv bestämt att vi skall ha dem den dagen vi gifter oss...! =)

Därefter gick vi vidare ut Jönköpings nattliv för att dansa!

En otroligt lyckad dag för en ringa kostnad.
Det där ska bli en tradition!

2 kommentarer:

  1. Vad trevligt!! Jag har också pluggat i Jpkg. När gick du ut? Vad har du läst?
    Kram

    SvaraRadera
  2. Nej, jag har faktiskt inte läst media (även om man verkligen kan tro det hahah). Jag har läst Internationell ekonomi. Vad läste du??? Jag började 02 så då gick jag ett år när du var där! :-)

    SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande. Då blir jag glad! :)
Ev. spam och dyl kommer att plockas bort.