translate

lördag 13 juni 2009

Virkade mormorsrutor

Här om dagen var vi hos ett par vänner som precis byggt hus. Det hade jag förmodligen kunnat blogga om i en evighet, men det ska jag inte göra nu! :) I sitt sovrum hade de ett väldigt fint överkast som hennes mamma virkat och jag bestämde mig då för att själv försöka virka ett överkast till vår säng. Ett stort projekt, jag vet. Och det lär väl ta ett par år...!
I morse när jag vaknade visste jag inte ens hur man virkar. Har helt glömt bort grytlappsvirkningen från mellanstadiet (det var senast då jag virkade för si så där 20 år sedan...) men med lite garnrester och en alldeles för liten virknål satte jag igång och med google till hjälp har jag nu TILL SLUT lyckats virka två st mormorsrutor! Nu är det som sagt för bulligt och gulligt garn till för liten virknål men jag är SÅÅÅ glad att jag börjar hajja det här med virkning! Nu ska jag leta det perfekta mönstret till vårt överkast samt hitta ett bra virkgarn som håller for ever! :)

En fortsatt trevlig helg!

9 kommentarer:

 1. Lycka till med megaprojektet! Det blir säkert jättefint. Jag har också funderat på att virka överkast, men jag är nog för lat för att slutföra det, så det blir nog bara funderingar.

  SvaraRadera
 2. Jättefint! Jag är också sugen på att testa det där. Ha det så bra.

  SvaraRadera
 3. Ja, det är inne med virkning! Du har ett gediget jobb framför dig men några då och då så har du fått ihop till ett överkast.
  Virkning är inget jag tänker ta upp, har nog virkat färdigt i mina dar. Allt ligger uppe på vinden numera :)
  Good luck!

  SvaraRadera
 4. Jag är också helt såld på virkning för tillfället...men jag håller mig till mindre projekt -mössor till lillbruden bla.

  SvaraRadera
 5. Vilket underbar projekt du har satt igång med. Det ska bli kul att se slutresultatet.

  Svar: Vad roligt att du också är en kemist. Jag ska börja min andra inskolningsvecka i morgon. Det känns spännande att få lära sig lite nytt :) Kram Sandra

  SvaraRadera
 6. Hello.

  När vi var i fjällen hade de skitsnygga mösser gjorda av dessa rutor. Men de kostade allt för mycket.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Åh, jag måste ta och lära mig att virka. Vill ju ha en sån där fin filt ju :)

  SvaraRadera
 8. lycka till! du ska se att du blir helt såld på det. Själv är jag snart klar med mitt 2:a överkast och kan knappt vänta innan jag får börja med nästa.
  Kram Lillemor

  SvaraRadera
 9. Fin blogg :) Har också en på blogspot. Älskar att göra mormorsrutor, tröttnar aldrig. Håller just nu på med en pläd med grå/vit/svarta rutor. Ett evighetsarbete men rogivande är det =)

  SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande. Då blir jag glad! :)
Ev. spam och dyl kommer att plockas bort.