translate

måndag 13 april 2009

Trädgårdsarbete påbörjat!

De senaste två dagarna har endast ägnats åt trädgården. Den här trädgården är verkligen ett kapitel i sig då det var ängsmark när vi flyttade in. Rabatterna utmed husväggen har varit fyllda med enbart ogräs - inte en enda blomma. De har jag nu rensat ordentligt och fyllt på med täckbark. Det kommer att få vara några blommor där sedan så klart! =) Bänken stod här när vi flyttade in, lite avskavd brungrå. Den målade jag vit förra året. En liten ljugarbänk där besökande rökare även kan fimpa.
Planterade lite blommor i zinkbaljan och en massa härliga blandade sommarblomsterfrön som förhoppningsvis börjar titta fram om ett par veckor.
Altanen har också varit ett kapitel. Den som bodde innan oss ställde gamla tunnor där som rostade loss på plattorna. Dessutom växte där långt långt gräs och jag fyllde en hel sopsäck med endast gräs från plattorna!! Var en sväng till sommarmöbler utmed E20 vid Vara i går och inskaffade lite möbler och pelargoner! Altanen skall i veckan oljas så blir den nog nästan som ny! så småningom ska vi lägga trall i stället då plattorna inte kommer bli sig själva igen efter förra ägarens rostbyttor...!
Grillen är ett påbörjat projekt som ännu inte är klart. Inuti grillen har jag idag skrapat loss ett 5 cm tjockt lager med mossa och SKIT. Den ska putsas rent ordentligt och eventuellt målas med slamfärg. Vi får se!
Nu går det i alla fall att vistas i trädgården och till och med bjuda in vänner på fika och grillning. Äntligen...!
Återstår dock ett par vändor till tippen med allehanda ogräs, metall mm mm som står samlat bakom förrådet.

10 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Det kommer att
  bli jättebra!
  Mams

  SvaraRadera
 2. Känns skönt när man gjort ett ordentligt dagsverke i trädgården. :-) Gillar er nymålade bänk. :-)

  SvaraRadera
 3. Vad du har jobbat på. Har lite samma slit här hemma med en massa konstiga ideér från den förre husägaren. Tar längre tid än man tror att få ordning och få det som man vill men det är härligt när resultatet av ens slit syns. Ha en trevlig kväll.

  SvaraRadera
 4. Visst är det skönt att få ordning i trädgården :)

  Tackar så jättemycket för tipset om tyget. Har fått telnr. till butiken där hon köpte tyget. Hon i butiken skulle kolla om det gick att få tag på det gröna som jag helst vill ha. Hon hade iaf det svart/vita hemma :) Återigen tack så hjärligt för ditt tips!

  Kram Therese

  SvaraRadera
 5. Oj, vilket jobb du gjort! Fint blev det! Gillar zinkbyttan som du planterat i. Det kommer bli kanonbra när ni blir klara! Kram på dig!

  SvaraRadera
 6. Jätteifnt! Jag vill också ha en zinkbalja! ;)

  SvaraRadera
 7. Gud vad fint!! Åhh.. jag är såå grillsugen.. jag älskar grillat..mums!
  Kramar

  SvaraRadera
 8. Bra jobbat du är duktig !!!

  SvaraRadera
 9. Vad läckert, vi ska också börja med trädgården nu i sommar. Kul att se dessa inspirationsgivande bilderna- ni har verkligen gjort det fint.

  SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande. Då blir jag glad! :)
Ev. spam och dyl kommer att plockas bort.