translate

torsdag 22 mars 2012

Nu blir det som med ketchupflaskan

Först kom ingenting, sen kom ingenting och sen kom ALLT!!
Visst är det på tiden att jag börjar ta hand om den här bloggen igen, min trogna gamla vän. Det blir ju lite av en ond cirkel till slut när det gått för lång tid mellan varven - det har hänt så mycket och hur ska man sammanfatta det utan att det blir för mycket på en gång?

Jag vill ju berätta massor för er, men hur ska jag göra det - med olika separata inlägg om varje grej eller ett enda långt med en årskrönika? Det får nog helt enkelt bli uppdelat på några inlägg tror jag, innan vi sätter igång och beter oss som vanligt på bloggen igen :)

Men... jag kan ju i alla fall skriva några punkter om de viktigaste sakerna som kommer ploppa upp här framöver :)

  •  lite om familjen, om mammaledigheten och om barnen mest så klart.
  •  det medför mer pyssel och inredning av bl a ett barnrum inom en (förhoppningsvis) överskådlig framtid! Även fotografier på allt mellan himmel o jord.
  • jag håller på att gå ner i vikt - så det kommer också bli lite inlägg om. Jag hade en "hemlig" blogg där jag uppdaterat mina framgångar, men varför ska jag hålla på med den - när jag har en alldeles ganska vanlig blogg som faktiskt några läser (tror jag) :)Har gått ner ca -10 kg sen slutet på november.
  • Förutom det stora att familjen utökat och att jag förhoppningsvis ska krympa lite till så har vi gjort något helt fantastiskt:
    Vi har tillsammans (jag och min sambo - som i fortsättningen kommer hänvisas till som "Bagarn") startat ett stenugnsbageri, där vi främst inriktar oss på surdegsbröd men två hörnpelare är också att i den mån det går baka med ekologiska och närproducerade varor. Det är ett projekt som pågick lite i hemlighet i ett år innan det sattes i verket. Just nu är jag dock mammaledig från mitt jobb som kemist. Framtiden får utvisa om det är det jag ska fortsätta vara eller inte, men än så länge är jag det. Nu njuter jag av att vara med mina goa ungar och så njuter jag av det goda brödet min sambo kommer hem med. :) När man gör en sån här stor grej som att starta en verksamhet som blir lite av ens livsstil, så känns det viktigt att man satsar tillsammans. Sen om det är med arbetsinsats eller gemensam ekonomi eller familjens 100 %-iga stöd för Bagar'n spelar egentligen ingen roll.
  •  Det står förvisso "trädgård" uppe i bannern också. Vår trädgård ser just nu inte rolig ut alls. Den är ett skrotupplag och jag vill helst inte titta ut genom fönstret. Men en vacker dag så kanske vi också har en trädgård som man kan vara i med familjen igen. Jag tycker att vi låter det stå kvar där så länge, så finns det i alla fall hopp. :)

Såååå.... nu har jag brutit isen lite, och ni vet vad som är på G. :)

Jag hoppas att mina gamla trogna läsare där ute finns kvar nu, ni får gärna lämna en liten kommentar om ni vill och orkar. Då blir jag glaaaad!!

Välkomna tillbaka & kram på er!

1 kommentar:

  1. Jaaaa hurra välkommen tillbaka (baka hihi)! Såå coolt med stenugnsbageriet! :-) jag inväntar med spänning nästa inlägg från dig i din blogg!

    SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande. Då blir jag glad! :)
Ev. spam och dyl kommer att plockas bort.