translate

söndag 7 november 2010

Vi hörs

Lite så har det blivit här på bloggen. Vi hörs inte så ofta längre. Mycket annat som sagt som äter upp tiden och någonstans får man helt enkelt se över vad man orkar, vad som är kul osv. Just nu är det annat som är roligare och bloggandet känns då mer stressande :) Men det kommer nog en vacker dag.

Men nu var faktiskt rubriken lite dubbelbottnad. Det är nämligen så att jag i fredags ÄNTLIGEN fick mina hörapparater. På två år har nämligen min hörsel gått från att vara perfekt på båda öron till att vara kass på båda öron inkluderat konstant tinnitus. Det är förmodligen en ärftlig hörselnedsättning från pappsens sida. Trist men det är bara att göra det bästa av det.

Har fått riktigt hitech-apparater med en tillhörande slinga som jag kan ha i fickan när jag inte lyssnar på musik eller pratar i mobiltelefon. Då har jag den i stället runt halsen. Då går ljudet rakt in i hörapparaterna och det finns en liten mikrofon på den längst upp så jag även kan prata i den. Mobilen kan därför hela tiden ligga lugnt i fickan eftersom allt går via bluetooth.

Hörapparat oticon Epoq med tillhörande slinga. Hörapparaterna finns i en 10 olika färger (svart, rosa, rött, lila, you name it, jag tog bruna då de smälter samman med min hårfärg) och slingan finns i svart och vitt.

Många människor tycker tyvärr att det är skämmigt att ha hörapparat och vill dölja dem så gott det går. Nej, säger jag. Inte skämmas. Däremot är det väldigt skämmigt att hela tiden höra fel vad folk säger eller inte höra alls vad de säger. Jag kommer stolt bära mina hörapparater och min slinga och tänker inte bry mig över om folk ser eller inte. Det kan i stället vara bra att folk ser det ibland. :)

3 kommentarer:

  1. Klokt av dig. Hoppas att det går bra och att du kan höra bra med hörapparaten.

    SvaraRadera
  2. Va skönt att hjälp finns att få - och du ska absolut inte skämmas, rätt tänkt!
    Ha en trevlig helg!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  3. De verkar superbra ju! Och du har rätt i att det är inget att skämmas över. Hoppas att ni hade kul på Ullared och allt är bra! Kramis

    SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande. Då blir jag glad! :)
Ev. spam och dyl kommer att plockas bort.