translate

tisdag 10 maj 2011

Lite uppdatering!

Det var ett tag sedan jag skrev nu så nu vet jag inte var jag ska börja Ler

Allt går sin gilla gång och som ni ser på baby-gadgeten till höger så är vi nu inne i vecka 27. Lille Viggo växer därinne och sparkar ofta som han ska. Tyvärr började jag få lite för mkt sammandragningar för ca en och en halv vecka sedan och som tätast var de 2-3 min under förra söndagens eftermiddag. Under en ganska lång tid. På måndagen åkte vi in till förlossningen som ville göra en ordentlig undersökning för att se om jag höll på att öppna mig. Som tur var hade det inte påverkat något, men jag blev sjukskriven direkt, och går nu hemma och släpar.

Jag har inte fått tillsägelsen att jag måste vara sängliggandes, jag får sitta och gå lugnt i huset, men inte anstränga mig mer än så varken psykiskt eller fysiskt. Och än så länge håller sig alltså lillfisen på plats därinne och allt är “intakt”. Men vad svårt det är att inte stressa, som man är van vid. Jag har verkligen fått jobba med mig själv den här veckan och göra avkall på en massa saker som jag annars brukar göra och stressa upp mig över. Jag har fördelen av att ha en sambo som jobbar i samma hus som vi bor. Även om han just nu jobbar 10-12 timmar om dagen så tar han så väl hand om mig, fixar fika, lunch och disk mm. Lillan går på förskolan på dagarna eftersom jag inte kan ta hand om henne som jag ska, men hon är otroligt förstående när hon kommer hem. Hon säger till mig att jag inte får göra si och så, hon pussar på magen och masserar den, för det har hon sett att jag gör ibland när sammandragningarna kommer. Min lilla trollunge. Jag har dock hållit fast vid en sak som jag känner är viktig för mig, och det är att lämna henne på förskolan på mornarna. Det vill jag inte lämpa över på sambon, utan hålla kvar vid. Vi har alltid vår lilla ceremoni på morgonen jag och lillan och vi har det ganska mysigt. Samtidigt får jag lite morgonluft som gör mig lite piggare och jag kommer upp på dagarna, i stället för att sova längre o längre för varje morgon som går, så håller jag fast vid en rutin. Jag kommer upp på morgonen – tvättar mig, borstar tänderna, får på mig kläder, äter frukost, och får en stund med lillan. När jag kommer hem så har sambon ordnat frukost och därefter sätter han igång o jobbar. Då tar jag mig en liten stund med datorn i knät i min fotölj.

Men oj vad jag önskar att jag kunde pyssla med saker på dagarna. Jag kan virka o så där, men jag önskar inget hellre än att få pyssla i trädgården, plantera sommarblommorna, måla om spjälsängen, boa… Men jag får helt enkelt finna mig i att det är som det är. En del saker kan ju faktiskt sambon göra och hjälpa mig med.

Så har jag finfina vänner och föräldrar också som håller mitt humör uppe. Tack för att ni finns!

På fredag går vi in i vecka 28. För varje dag som går blir bebis större o skulle klara en tidig födsel bättre och bättre. 97% av de som föds i den vecka vi befinner oss i nu överlever. Det är en bra siffra tycker jag. Men vi siktar på att det åtminstone får gå till juli innan lillfisen vill titta ut. Storasyster ville inte heller stanna så länge, hon kom lite drygt 3 veckor förtidigt, och vägde då hela 3210 gram. Jag tror jag har en bra jäskraft därinne…! Blinkar

2 kommentarer:

 1. Hej goding! Jag längtar också tills vi ses nästa gång! Hoppas att allt går bra med bullen i ugnen. Det är ju jättebra att du har en rutin, för det kommer du behöva sen med nya bebben oxå. (Det vet du ju.) Vad gullig hon är lila L som masserar din mage! Pluttan. :-) Massa kramar till er alla!

  SvaraRadera
 2. Hej gumman! Jag förstår att det
  kryper i dig att inte kunna göra
  det du tänkt men du hinner tids nog.Det finns viktigare saker nu.
  Det tar tid att stressa av. Det tog 2 år för mig att kunna koppla
  av och njuta av fritiden efter att
  vi slutade med firman.
  Synd att vi inte bor närmare så jag
  kunde hjälpa dig lite. Har helgerna
  fulla ett tag framåt men när jag får en chans kommer jag.
  Kram på dig
  Mamma

  SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande. Då blir jag glad! :)
Ev. spam och dyl kommer att plockas bort.