translate

torsdag 1 maj 2008

Bedragare eller människa i nöd?

Ibland blir man så less på folk. Idag tog vi en sväng till staden S för att handla och sedan åka på en liten sväng till en mysig kvarn som finns inte så långt därifrån. Vi kommer och kör på europavägen då vi längre fram ser två bilar stå utmed vägkanten lite hafsigt och en av dem står i vägbanan och vinkar att folk ska stanna. Först blir jag förbannad på bilarna framför som bara åker förbi när de ser att det är invandrare. Det kan ju faktiskt ha hänt något allvarligt!!
Vi stannar i alla fall och fram kommer den ena som börjar prata engelska. "Mr boss! I give you my card and my golden neckless. Need money. I pay back!" Varpå han slänger in sin "guldkedja" och visitkort i bilen på mitt knä. "trouble you know. Need money. Baby in the car."

F frågar genast om de behöver bensin. Killen svarar inte på frågan och vi får inte reda på varför han ska ha pengar. Ville han ha bensin så hade han ju frågat om vi inte kunde hjälpa honom med det. Eller hur...? Jag känner på halsbandet. Lättviktigt för att vara äkta guld om man säger så. F säger att vi inte har några pengar men att vi kan ordna bensin om han vill. Han ser räääätt missnöjd ut. Han undrar om vi inte har ett kreditkort. Jo, men det ger vi dig gärna ditt rikspucko. Hans polare kommer fram. "Hey mr boss. We give you the card an the golden neckless. Need money. Give you double back. Double back mr boss!!" Vi ger dem kortet o halsbandet o säger att vi inte kan hjälpa dem och därefter åker vi snabbt därifrån.

Jävla idioter. Man blir så less. Jag kan förstå folk som inte stannar längre när folk står utmed vägkanten och vinkar "nödalarm" med armarna. För det är idioter som de här som gör att man inte vågar tro på medtrafikanter. Vi var båda lite skrajja. Tänk om de hade dragit upp dörren eller slagit till mig eller ännu värre, dragit upp ett jävla vapen? Vi hade dessutom lilla L i bilen. Men tänk om vi inte hade stannat och det verkligen hade hänt någonting allvarligt. Sjukt dåligt samvete man hade haft nästa dag när man skulle läst i tidningen att "bebis omkom på europaväg XXX. Ingen stannade. Romer utan mobil fick ingen hjälp". Samtidigt så kunde vi råkat jävligt illa ut om de hade varit riktigt desperata och det inte hade varit så mkt trafik som körde förbi hela tiden. Vem vet vad som hade hänt om det inte fanns vittnen...

Jag vill inte ha förutfattade meningar om folk, för det är bara en ynka procent av alla folkslag som beter sig så här. Men de förstör så för alla andra. Vad händer nästa gång? Kommer vi åka förbi då eller stannar vi? Varför har samhället blivit så jävla sjukt? Vad tycker Du?

1 kommentar:

  1. Jag tycker det låter helt sjukt, jag kan ju i ärlighetens namn säga att jag från början skulle åkt förbi men när det då finns snälla människor som ni beter sig folk såhär, det är ju inte konstigt om man är rädd för att hjälpa till, usch! Tur det gick bra iallafall!

    SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande. Då blir jag glad! :)
Ev. spam och dyl kommer att plockas bort.