translate

lördag 31 mars 2012

Vårstädning!

Vilken dag! På morgon kallt och snö och nu skiner solen från en klarblå himmel.
I kväll blir det helsvensson-mys här hemma med tacos och TV-mys. Jag har gått omkring och barnsäkrat här idag, Viggo tar sig snabbt fram nu och det finns minsann en pysselnerv hos denne lille man - "vad kan jag göra med den sladden som gömmer sig där borta? Vad kan man göra med krukan på golvet med de stora gröna bladen i?".

Och med barnsäkrandet har jag fått lite annat gjort också, flyttat några möbler, bytt gardiner, bytt mattor och dukar samt håller för fullt på att tvätta soffans fodral. Dammsuger gör vi i morgon... Ett glas rosé hade varit fint nu vid solväggen, men i brist på det får det bli lite vatten.

Ha en fortsatt härlig lördag!

torsdag 29 mars 2012

Nu hoppas jag att ni kan kommentera :)

Det har tydligen blivit nån bugg när man ska kommentera här på bloggen och jag har nu ställt in kommentarsfältet så jag hoppas att det ska fungera - så nu vill jag att ni som läser lämnar en kommentar så jag ser om det är ok igen.

Får du inte igenom din kommentar? Maila mig på lundgren.marie@telia.com

Tack så jättemkt för hjälpen!
/Marie

Sovrum

Kan inte bestämma mig, fast egentligen har jag nog gjort det.

Vi har hela tiden sagt att det rum som får bli Viggos är det rum som idag är gästrum/allt-i-allo-rum (ja, det där rummet där saker hamnar som inte har någon given plats). Men nu funderar jag över om inte vi ska ha det rummet i stället och Viggo får vårt. Rummet är det minsta här hemma och vi behöver ju bara ha en säng och två nattygsbord. Viggo däremot kommer leka på golvet en hel del och golvet i gästrummet är för det mesta kallt, då det är i hörnet på huset och står på en pelare (alltså “utetemperatur” under det). Dessutom är det ett platsbyggt skrivbord i vårt rumt – som han kommer ha mer nytta av än vi. Jag använder det ibland när jag ska sy – men come on – hur ofta är det på en skala? Typ aldrig. Just nu tjänstgör det som skötbord dessutom.

Detta betyder ju dock att det plötsligt blir två rum som ska fixas i stället för ett…. Men egentligen är det lite färg på väggarna bara och kanske en fondtapet i ena rummet, det går ju rätt fort när man väl gör det. Viggos rum kan man fylla vartefter med det som ska dit. Han är ju trots allt bara 9 månader och vem är det som bryr sig – mamma mest… Ler

 

Nu ska jag få iväg lillan till förskolan och dra en repa till stan för att göra lite ärenden.

Ha en bra dag!

onsdag 28 mars 2012

Bread said Fred

Lite bilder på finfina surdegsbröden i vårt bageri Änglaspis.
Många undrar hur man får ihop det m viktnedgång samtidigt som man har en massa gott bröd o fika i samma hus som man bor. Ja, det är kanske inte alltid lätt, men det går rätt bra att hålla sig från sötsakerna. Det som är så bra m brödet är att det faktiskt räcker m en skiva för att bli mätt. Surdegsbrödet mättar otroligt mkt mer än "vanligt" bröd. Jag försöker även hålla mig till råg/fullkornsbröden när jag väl äter bröd, det är inte varje dag men ibland.
Jag tror inte på att ha förbud i kosten. Det handlar om att hitta en balans och något jag kan tillämpa resten av livet.
Och det får ta den tid det tar. Psyket ska hänga m vikten, annars blir det svårt att hålla den i slutändan. :)

Imorgon är det förresten biggest loser-finalen! :)
Nu - sova!!

Bara gört!

Den här tjejen är helt fantastiskt bra. Vet inte hur många gånger jag läst på hennes blogg o fått en käftsmäll o därmed fortsatt ha inspirationen att fortsätta gå ner i vikt. Jag har slutat räkna dem gångerna.
Brottas du med några eller kanske många kilon - LÄS Robines blogg "Värsta feta bloggen".
Hon borde få pris. Hon borde bli helgonförklarad. Hon borde skriva en bok och åka runt och föreläsa.

måndag 26 mars 2012

Ekofant

Jag måste berätta om min vän illustratören Lena Akilles (fd Ylisuvanto) som ni kanske mest känner igen som grundaren till Byracka där hon bl a designar snygga tapetmotiv.

Hon har nu gjort en ny satsning på barnkläder – under märket Ekofant. Jättefina kläder och filtar i ekologisk bomull. Lena har designat alla mönster till kläderna och även inlett ett samarbete med Lisbeth Williamsson som är textilkreatör.

Mina små godingar har fått stå som fotomodeller i de fina kläderna och på bilden nedan, som är tagen från hemsidan, ser ni min lille Viggo! Ler

Kika in i webshopen vet ja! Och gilla Ekofant på facebook när ni ändå håller på.

ekofant

Pyssel och framsteg

Liten Viggo blir större och det börjar bli hög tid att planera och ta tag i hans blivande rum. Vi behöver fixa i ordning det så han har någonstans att vara med sina leksaker framför allt. Sover gör han än så länge i vårt sovrum. Jag tänkte göra något av det här, ni får gissa er till vad det kan tänkas bli…!

prickigt o serietidning

En serietidning, röd o grön vaxduk med vita prickar på. Vad kan det bli tro…?

Viggo börjar verkligen göra framsteg nu. Till helgen blir han 9 månader!! Han tar sig fram med ganska bra fart nu och sätter sikte på allt sånt som inte är så bra att sätta sikte på – sladdar, lampor, gardiner mm.
Så det är fullt upp med att barnsäkra hemmet igen. Ler

viggo 120326

En liten buskille. En marodör. Pilla pilla! Slita slita! Jättekul! Blinkar

torsdag 22 mars 2012

Nu blir det som med ketchupflaskan

Först kom ingenting, sen kom ingenting och sen kom ALLT!!
Visst är det på tiden att jag börjar ta hand om den här bloggen igen, min trogna gamla vän. Det blir ju lite av en ond cirkel till slut när det gått för lång tid mellan varven - det har hänt så mycket och hur ska man sammanfatta det utan att det blir för mycket på en gång?

Jag vill ju berätta massor för er, men hur ska jag göra det - med olika separata inlägg om varje grej eller ett enda långt med en årskrönika? Det får nog helt enkelt bli uppdelat på några inlägg tror jag, innan vi sätter igång och beter oss som vanligt på bloggen igen :)

Men... jag kan ju i alla fall skriva några punkter om de viktigaste sakerna som kommer ploppa upp här framöver :)

  •  lite om familjen, om mammaledigheten och om barnen mest så klart.
  •  det medför mer pyssel och inredning av bl a ett barnrum inom en (förhoppningsvis) överskådlig framtid! Även fotografier på allt mellan himmel o jord.
  • jag håller på att gå ner i vikt - så det kommer också bli lite inlägg om. Jag hade en "hemlig" blogg där jag uppdaterat mina framgångar, men varför ska jag hålla på med den - när jag har en alldeles ganska vanlig blogg som faktiskt några läser (tror jag) :)Har gått ner ca -10 kg sen slutet på november.
  • Förutom det stora att familjen utökat och att jag förhoppningsvis ska krympa lite till så har vi gjort något helt fantastiskt:
    Vi har tillsammans (jag och min sambo - som i fortsättningen kommer hänvisas till som "Bagarn") startat ett stenugnsbageri, där vi främst inriktar oss på surdegsbröd men två hörnpelare är också att i den mån det går baka med ekologiska och närproducerade varor. Det är ett projekt som pågick lite i hemlighet i ett år innan det sattes i verket. Just nu är jag dock mammaledig från mitt jobb som kemist. Framtiden får utvisa om det är det jag ska fortsätta vara eller inte, men än så länge är jag det. Nu njuter jag av att vara med mina goa ungar och så njuter jag av det goda brödet min sambo kommer hem med. :) När man gör en sån här stor grej som att starta en verksamhet som blir lite av ens livsstil, så känns det viktigt att man satsar tillsammans. Sen om det är med arbetsinsats eller gemensam ekonomi eller familjens 100 %-iga stöd för Bagar'n spelar egentligen ingen roll.
  •  Det står förvisso "trädgård" uppe i bannern också. Vår trädgård ser just nu inte rolig ut alls. Den är ett skrotupplag och jag vill helst inte titta ut genom fönstret. Men en vacker dag så kanske vi också har en trädgård som man kan vara i med familjen igen. Jag tycker att vi låter det stå kvar där så länge, så finns det i alla fall hopp. :)

Såååå.... nu har jag brutit isen lite, och ni vet vad som är på G. :)

Jag hoppas att mina gamla trogna läsare där ute finns kvar nu, ni får gärna lämna en liten kommentar om ni vill och orkar. Då blir jag glaaaad!!

Välkomna tillbaka & kram på er!