translate

fredag 30 januari 2009

Sätta guldkant på vardagen

För någon vecka sedan så gjorde svärmor mig så attans glad när hon kom förbi med en massa gamla foton på min kära sambos uppväxt samt gamla släktfoton och deras egna bröllopsfoto. Jag älskar sådana gamla foton (och ja! självklart ska vi sätta dem på glas sen så att de alltid kommer att se lika fina ut!). Jag ville göra en fin och speciell hörna med deras släktfoton, så jag tog en gammal ful tavla som den förra ägaren lämnat kvar (ja, han lämnade kvar en massa prylar och som ni märkt så har jag ju faktiskt fått nytta av en del av dem!!). Jag slängde tavlan men behöll ramen, för den var så fin. Det finns fler gamla svartvita foton på svärmor o svärfar när de var små som också skall få plats i denna ram, så det är inte helt klart än. Men jag hoppas att de tycker om det (vad säger du svärfar?) och att min älskling blir glatt överraskad när han kommer hem från jobbet i eftermiddag! =)
Trevlig helg på er!

Illustration

Det var längesedan jag gjorde illustrationer i Illustrator. Jo, jag har ju gjort ett par barntavlor (klicka på etiketten illustrationer så ser ni dem där). Man glömmer en del och kommer på det vartefter. I går testade jag mina kunskaper genom att göra en snabbillustration (läs snabb, för ska man göra det ordentligt så brukar det ta några timmar). Hade en bild på Nattis som vi hade i tidningen när hon fyllde 12 år häromdagen som jag tittade på när jag gjorde den. Illustrationen överst och originalbild underst. Om färgerna blir något mörka så beror det på att jag sitter vid laptopen och det räcker med att vinkla några grader för lite så ser det ljusare ut på min skärm när jag färgsätter...!

Viktnedgång

Fjärde veckan. Fortfarande nedgång! Så här ser det ut nu...

Viktnedgång denna vecka: -0.6kg Totalt: -7.4 kg
Midjemått denna vecka:-1 cm Totalt: -4 cm
Stussmått denna vecka: -1 cm Totalt -5,5 cm

NÖJD!

Uppdatering:
Här följer fortlöpande viktnedgång:
v.10 totalt: -9.4 kg

torsdag 29 januari 2009

Panduro-pyssel

För bara några ynka kronor kan man göra väldigt mycket! Allt inköpt från panduro.
Välkommen upp...
Se dig i spegeln och tyck om dig själv. "Things are beautyful if you love them".
Ovan trappen. "Home is where the heart is. A heart makes a good home for a friend."
Nedför trappan. "Home sweet home."
Pippiburar på lilla L's dörr.
"Take time, while time is, for time will away..."
"Calm sea" - ingen storm här.

onsdag 28 januari 2009

vägskäl

Antingen kan man man gå på bio och se Australia som är närmare 3 timmar lång.

Eller så kan man försöka få Leia att sova.

Det tar lika lång tid.
Vad skulle ni välja?

Pyssel tjuvkik

Bild på Wall Deco Fågelburar från Panduro Hobby's hemsida, 49:-

Här får ni ett litet smakprov på en av sakerna jag tänkte pyssla med den närmsta veckan. Dessa väggdekaler kostar ynka 49:- hos panduro. Hos oss kommer de bland annat pryda lilla L's dörr och lite i rummet, men kanske även någonstans i hallen. Så fina.

Jag har även varit på Jysk's rea och hittade där tyger på 5 m för ynka 25:-. Planerar en grej för trappuppgången i hallen.

Mer säger jag inte. Så nu får ni bara invänta och se!

måndag 26 januari 2009

Första pysslet i år - på bloggen!

Så har jag då gjort mitt första pyssel för i år. Tyckte att det var dags för bloggen att få lite ny, fräsch design. Det går ju mot våren och då går det inte ha en julig banner längre.
Vad tycks?
Förra bannern, lite juligare än den nya designen.

lördag 24 januari 2009

Pyssel på G

Jag lovar er att ni snart ska få se en massa pyssel igen. Har flera grejjer i huvudet som bara ska fixas lite här och där i huset.
Ge er till tåls. Till nästa helg tar det fart igen!



fredag 23 januari 2009

Viktnedgång v.3

Tredje veckan har rullat förbi med "mitt nya liv", dvs nyttig mat i lagom portioner och motion.
Riktigt nöjd när jag ställde mig på vågen så motivationen är på topp!
Så här blev det denna vecka:

Viktnedgång: -1.4 kg totalt: -6.8 kg
Stussmått: -0,5 cm totalt: -4,5 cm
Midjemått: 0 cm totalt -3 cm

Jag förstår dock inte hur sjutton jag mätte midjan i början för det är den som det tagit på mest - riktigt ordentligt. Well... Huvudsaken är ju att jag märker det på kläderna! =)

torsdag 22 januari 2009

Bokslut och påringningar

Sitter för fullt med bokslutet. Har blivit lite framskjutet då lilla L var sjuk hela förra veckan och veckan innan det gick åt till beställningar mm. Har gjort en tredjedel ungefär. Hinner nog det viktigaste inför momsrapporterandet denna vecka i alla fall. Får göra klart resten nästa vecka om jag inte hinner klart. Puh! Men jag känner verkligen att jag behöver en bättre arbetshöjd när jag sitter med laptopen på övervåningen. Vardagsrumsbordet är alldeles för högt. Ska helt klart önska mig det där laptopbordet från IKEA som jag skrev om häromdagen.

En annan sak som jag insett att jag måste ha och därför också kommer att önska mig är en klockradio. Varför? Ta bara i går. Jag jobbar ju som bekant natt också två nätter i veckan och går då och lägger mig kl 7 på morgonen och sover till 14.00. I går ringde det 3 olika personer på mobilen och jag fick 2 st sms. Lite svårt att få ro och sova. En av dem ringde även och väckte mig i förrgår på samma sätt. Smidigt! Så... inget mer alarm i mobilen för min del framöver. Önskar mig följande från Clas Ohlsons webshop, eller någon liknande.
foto från Clas Ohlson's hemsida

onsdag 21 januari 2009

Att göra skillnad

Jag dök på en sida på nätet, Nämligen om ett barnhem i Thailand som drivs av några svenskar som förlorade sina nära och kära i tsunamin. På sidan www.happychild.se kan man läsa mer om barnhemmet och om Sussi och Hans som driver barnhemmet.

Jag tycker att det är så fantastiskt med människor som bestämmer sig för att göra en skillnad i världen och helhjärtat ägna sig åt att hjälpa andra människor, i detta fallet barn som saknar föräldrar.

På deras hemsida kan man även skänka en slant som går oavkortat till barnhemmet och det går även att köpa ett kanonfint smycke för 250:-, där även de pengarna går oavkortat till barnhemmet. Smycket ser ut så här:

Bild på smycke från happy childs hemsida.

Det kom ett litet mail...

Häromdagen så skrev jag ju om en annons som jag hittade på min blogg från Tradera där man kunde "köpa barn".
I dag damp det ner ett litet mail från Tradera där de ursäktade sig och skulle ordna upp det. De anlitar i sin tur ett företag som lägger in sökord till google, så de skulle kontakta dem om det. Tjejen som mailade var glad att hon fick reda på det. Så nu känner jag mig nöjd! =) Jag har åstadkommit något med bloggen idag!

Ta hand om varandra!

tisdag 20 januari 2009

Veckans Fototriss - Frost

I vanlig ordning är jag lite sent ute med veckans fototriss. Veckans tema är FROST och här hittar ni de övriga deltagarna!


Just nu på nattygsbordet...

...finns boken "Till Afghanistan kommer Gud bara för att gråta" av Siba Shakir. En skakande dokumentärroman om den afghanska kvinnan Shirin-Gol där man får ta del av hennes livshistoria från det att hon föds och fram till en av många dagar på flykt då Shirin-Gols och Siba Shakirs vägar möts och Shirin-Gol bestämmer sig för att delge Siba sin historia.

Jag har haft den i min ägo i några år men har konstigt nog inte kommit mig för att läsa den förrän nu. Jag kan verkligen rekommendera den.

lördag 17 januari 2009

Underbar frukostservice på G


Fotokollage av mig med bilder från Lyckas med mat där det även går att beställa Le Creusets varor.
Snart kommer man att kunna köpa muggar från Le Creuset, ni vet företaget med de hederliga gjutgärnsgrytorna. I senaste numret av Sköna hem (nr 2 2009)finns bilder på dem på s. 119. Dessvärre kunde jag inte hitta några bilder på nätet så än verkar det bara finnas pressbilder. Men ovan kan ni ändå inspireras av annat de säljer - som den fina grytan i hjärtanserien (finns även hjärtanskålar mm), den hederliga grytan samt mjölkkaraff till kaffet och en sockerskål. Muggarna har ju helt okej pris får jag säga. Grytan däremot - som jag gärna skulle vilja ha en kostar upp emot 1500:- ungefär...

fredag 16 januari 2009

Allvarligt talat Tradera...

Följande annons gjorde jag nyss en skärmdump på från min egen blogg. De borde ha gjort en del justeringar när det gäller google-sökningar.
Är det bara jag som överreagerar eller är det inte ganska smaklöst?

Viktnedgång v.2

Då har det gått två veckor sedan man började äta nyttigt och röra på sig.

Denna veckas viktnedgång: -0.6 kg totalt: -5.6 kg
Denna veckas stussmått: -3 cm totalt: -4 cm
Denna veckas midjemått: 0 cm totalt: -3 cm

Helt okej. Räknade inte med mer i viktnedgång då jag gick ner så mkt första veckan. Kroppen ska alltid jämvikta o ha sig - men det märks ju även på stussmåttet och jag känner det på sidorna över ryggen att det försvunnit en del. Så även på mina love handles.

Så får vi se hur det går nästa vecka! Motivationen är fortfarande på topp i alla fall!

torsdag 15 januari 2009

Tacksamhet

Ibland glömmer man bort det där som har blivit så självklart. Man lever i ett samhälle där allting är bra. Man har friska barn och en bra karl. Man har jobb. Man får vara frisk själv. Allting känns bara självklart.

Jag försöker ibland att tänka på det. Att man ska vara tacksam för att ens barn är friska och i livet. Tänker på alla de i världen som inte har det lika bra. Där föräldrarna dött i aids och barnen går på gatan, själva bärande på det dödliga viruset. Där barn lever i svält, i krig. Barn som är sjuka i cancer och andra hemska sjukdomar. Föräldrar som förlorat sina barn. Allt det där som man inte orkar ta till sig alltid. Men man måste ibland - just för att vara tacksam för vad man själv har.

Det finns en låt som jag lyssnar på ibland. Men den får mig alltid att gråta. Varje gång. Det finns ingen annan låt som berör så mycket som den. Och - som gör mig tacksam för det jag har.

För er som orkar lyssna på den - Shirley Clamp med "jag fick låna en ängel":

onsdag 14 januari 2009

Så kom man i tidningen!

I lokaltidningen idag. Klicka på bilden så kommer en förstoring om du vill läsa!
(Lite roligt att man plötsligt vart gift på kuppen. Haha...)

tisdag 13 januari 2009

Värme i vinter

Bild från pid.se - braskaminen Vauni Globe
Braskaminer är en riktig mysfaktor. Vare sig man behöver en eller inte så kan det ge mycket till ens hem. Den här braskaminen heter Vauni Globe och finns att köpa hos Pid för 39900:-.
Himla snygg eller hur?

måndag 12 januari 2009

Kul bord

Det här bordet, som heter något så fyndigt som Illusion, såg jag på pid's hemsida (bilden är också därifrån) och går att köpa för 1561:-.
Finns även i transparent. Lite rolig får jag säga. Kanske inte passar så bra hemma hos oss men var bara tvungen att visa er.

Tipsad om insynsskydd

Foto från Inne Onlines hemsida
Blev tipsad på Fru Sätterlunds blogg (som förövrigt är en blogg jag spanat in mer o mer. Värd att besöka!) om en dekorplast för fönster på metervara från inneonline.se .
Den skulle passa fantastiskt bra i våra vardagsrumsfönster som har en otrolig insyn då de nästan går från golv till tak.

Väldigt snyggt tycker jag. Förhållandevis billigt verkar det vara också. Dock krävs det ju några meter till vårt vardagsrum, där vi har fyra sådana breda fönster. Vad tror ni? Skulle det passa hos oss?

Laptopen är här!

Vill bara uttrycka min glädje över att min laptop nu är här och detta är första inlägget skrivet på den! Den anslöt så fint till nätverket nästan med en gång när jag bad den så nu kan jag äntligen sitta en våning upp och jobba! Hurra hurra vad jag är glad! =)

In postum

I natt hölls golden globe-galan i New York. I bland annat aftonbladet finns att läsa om den golden globe som tilldelades den avlidne Heath Ledger in postum för bästa manliga biroll.

Det är alltid diskussioner kring när avlidna skådisar/musiker får priser. Om det verkligen är för deras prestationer eller som en hyllning just för att de avlidit. I Sverige har vi t ex Esbjörn Svensson i Esbjörn Svenssons trio som tragiskt gick bort i en dykolycka i somras. De flesta av oss som såg grammisgalan förra veckan rördes nog till tårar när bandet vann pris för bästa Jazzband 2008. Det var självklart en magisk stund på galan när alla ställde sig upp och hyllade Esbjörn. Kan tänka mig att det var precis likadant i natt på golden globe-galan.

Men jag tror att - oavsett prestationen - så är det viktigt för många kollegor att de får hyllas in postum.

Nu tror jag att Heath hade fått sin Golden globe ändå, för hans tolkning av Jokern i "Batman - The dark knight" var ärligt bland det bästa jag sett. Jag hoppas och tror att de flesta håller med mig och inte ifrågasätter det pris han tilldelades.

Välkommen laptop

Idag får jag förhoppningsvis levererat en laptop till mig.
Jag ska främst ha den i företaget med allt det administrativa - ekonomiprogrammen med bokföring och fakturering mm. Längtar så efter den platta lilla skapelsen. Funderar på vad jag ska önska mig sedan när jag fyller år i februari. En laptopbricka i vit och beige från Bluebox för 399:- eller laptopbordet Dave i vitt från IKEA för 199:-. Hmmm... Gillar nog brickan mest. Vad tycker ni?

fredag 9 januari 2009

Viktnedgång vecka 1

Så har första veckan i mitt nya liv gått förbi.
Trodde inte att jag skulle toppa mer än de 4 kg jag skrev i går men:

Viktnedgång vecka 1: -5 kg
Mått midja: -3 cm
Mått baken: - 1 cm

Rätt nöjd!
Nu kör vi vidare!

Mobilen...

...suck...
Ja, jag har verkligen suckat över den här mobilen.
Främst för att det tog 1,5 månad innan jag fick den.
Och nu... i går slutade displayen att fungera. Så nu har jag gjort en felanmälan och hoppas att jag snabbt kan få den lagad - allra helst en ny. Så jäkla typiskt.

Vill att min w980i ska fungera nu nu nu...

torsdag 8 januari 2009

Förhandsbesked

Egentligen har det inte gått en vecka förrän i morgon.
Men jag kan inte låta bli att ge ett förhandsbesked idag på denna veckas viktnedgång.
Ladies and gentlemen - jag är så jäkla glad! Vet att det mest är vätska i början men fasiken vad jag har skött mig med både mat och motion varje dag.

Vågen står idag på -4.0 kg! På 6 dagar!

Får kanske räkna med att det inte blir så mkt nästa vecka, kroppen ska väl jämvikta men det får ta den tiden det tar. Jag fortsätter i alla fall med samma kostvanor och motion livet ut. Det är ju så det funkar. Man får ändra sina vanor för livet. Hårt men sant!

Väntar till i morgon med att se om mag o bakmåtten minskat något.

Nu ska jag jobba vidare med bokslut, städning av våra skrivbord och gå igenom beställningar som ska göras. Sen ska jag åka en sväng till jobbet också innan det är dags att hämta lillskruttan på förskolan.

onsdag 7 januari 2009

Ab slide is da shit!


Det finns inget bättre sätt att träna magen. Det känns verkligen. Tack du kära människa som bodde här före oss och lämnade kvar den i källaren så jag kunde upptäcka den. Den i övrigt enda grejen från tv shop som är något att ha!

Frostigt

Trots att det inte direkt har snöat så har vi ju ändå haft en period där naturen har varit vit - på grund av en härligt gnistrande frodig (kan man kalla den det?) frost! På vår smidesgrind skapades härom veckan denna fantastiskt vackra syn.

tisdag 6 januari 2009

Åka på isen!


Härlig dag på vänern!

måndag 5 januari 2009

Gumman på mc donalds


Måste bara lägga upp denna goding från mobilen. Inte bara lilla L som njuter av maten!
Uppenbarligen fungerar det nu också att blogga från min mobil. Så smidigt så! =)
Bara så ni vet så är detta inspelat före vår viktnedgångsstart...!

Snygg lampa

Jag har länge suktat efter den här vägghängda lampan från Coolstuff. Den heter Airswitch O och kommer från Matmos. Skulle vara så fina som sänglampor hos oss. (Bilden är tagen från Coolstuff hemsida). Kostar 799:- st. Men, men.... Just nu har vi våra fina röda IKEA-lampor som inte är fy skam de heller! =) Men jag kan ju alltid tipsa er andra.

fredag 2 januari 2009

And the story begins...

Som jag har sagt flera gånger tidigare så ska jag gå ner i vikt.
Jag har misslyckats - jag vet. Motivationen har inte riktigt funnits där. Eller orken.
Men jag har känt mig riktigt taggad och motiverad på sistone och gett mig f*n på att nu ska kilona försvinna en gång för alla. Och i dag är den stora startdagen.
Hur ska jag lyckas?

Det är två grejjer som gör att man går ner i vikt. Att äta rätt och att röra på sig. Jag ska äta bra mat i lagom portioner, dra ner lite på kolhydraterna och öka på grönsaker o frukt i stället. Och så ska jag röra på mig varje dag. Till min hjälp har jag den inbyggda stegräknaren som finns i min mobil och målet är att varje dag gå MINST 10000 steg. Och varje dag ska jag fylla i min kalender hur många steg jag gått och hur det gått med maten. Vad gäller maten så skall jag försöka hålla mig kring 1500 kcal om dagen. En kvinna skall äta ca 2000 kcal - men för att gå ner i vikt behöver man äta mindre än vad man gör av med. Sen tillkommer ju också utöver de två sakerna att äta rätt och att röra på sig - att dricka ordentligt med vatten varje dag.

Så. Snälla håll tummarna för mig den här gången. Det ska fasen gå.
Man måste ju ha en morot också för att fortsätta när lusten och motivationen tryter. Jag har två sk morötter. Men de får ni veta om och när jag når min målvikt.

Jag håller er uppdaterade på vägen...!

God fortsättning

Så var det 2009 i världen och här på bloggen.
Tack för att du fortsätter följa mig! =)
Det har varit en fantastisk jul och en kanon nyårsafton med gott sällskap och god mat. Barnen har varit nöjda över sina julklappar också för den delen. Vilket är bra!
Nu faller man snart in i de gamla vanorna igen med jobb och allt vad det innebär. Ska på ett sätt bli skönt också. Så ska jag även falla in i mina gamla bloggvanor med så klart - det vill säga OFTARE! =)
Vill också passa på att tacka för de julklappar vi och barnen fått från olika håll. Jättefina saker!
Hoppas ni alla får ett bra år och att ni fortsätter att titta in. Jag lovar att fortsätta med allt jag brukar göra; fota, pyssla mm mm
Sååå.... God fortsättning på er!