translate

söndag 30 november 2008

Önskar er alla en....


Tjejkväll

I går var några av tjejerna på jobbet här. Det var riktigt trevligt. Först bowlade vi (De andra bowlade i alla fall. Jag vet inte riktigt vad jag pysslade med. Jag bowlade mest i rännan i går. Men så är det. Ibland måste man låta andra få vinna också...!). Därefter gick vi hem till mig och åt o drack gott o pratade en massa. Tiden rann iväg fort. Vi skulle varit ett par till men en blev sjuk och vår enda karl i gänget ringde på förmiddagen och deklarerade att han precis blivit pappa! Superskoj! Ett bra giltigt skäl för att inte komma också för den delen. Grattis till er lilla tjej!

Nu ska jag gå iväg och hämta dottern som tillbringat natten hos sin lilla kompis med samma namn!

By the way...
Dagens fototriss har temat trappor. Känns inte som att jag har så mkt trappbilder så jag får se om jag kanske står över denna gång...

fredag 28 november 2008

Ny favoritdoft

I går fick jag en ny favorit-jul-doft. Nämligen Yankee candle's "Gingerbread". Indiskas "julmys" släng dig i väggen - och det krävs ganska mkt för att jag ska säga en sån sak.

Mumma doft!!!



Tavla till dottern

En annan sak som jag pysslat med i veckan är den här illustrerade tavlan till lilla L. Nu ska den bara på tryck så kommer den förmodligen på posten i nästa vecka, redo att ramas in.
Förmodligen kommer jag att göra en hel bunt med tavlor så hon får en hel serie med olika bevingade små barnvisor på. Vad tycker ni?

Välkommen hem till oss!

Som jag skrev i mitt förra inlägg har det varit fullt upp på sistone. Men nu tar jag igen det med ett inlägg med mycket foton! Ni får klicka på bilden så får ni upp en större bild så det är lättare att se allt. Så här ser det i alla fall ut hemma hos oss. Innan har ni sett små delar av det. På de övre bilderna ser ni vårt vardagsrum, som är indelat i tre delar - matsal, mysdel och TV-del. Ni ser även en del av köket samt en liten del av vårt sovrum - dock är sovrummet inte på långa vägar färdigt så det kommer fler bilder på det senare.
På de tre nedersta bilderna ser ni vårt trapphus, vi har ju en ganska speciell hall som ni förstår! Det kommer också att piffas till ännu mer .
Adventspyntet har nu kommit på plats. Mysfaktor!!!

torsdag 27 november 2008

Vad pysslar hon med?

Det har varit lite dåligt med bloggande denna vecka men det är för att jag har haft fullt upp med födelsedagsfirande av lilla L (hade fullt hus här i helgen), jobbat natt samt pysslat fasligt mkt inför advent - men jag lovar att det kommer inlägg. I morgon får ni se lite vad jag pysslat med - så kom tillbaka då för då blir det flera inlägg!

På återseende inom kort...

tisdag 25 november 2008

Som i Allers...

fast hos mig...
... nu ska jag nu berätta. Håll i er. Några få tricks som ni någon gång kommer att ha glädje av. Jag känner mig som värsta pensio-tanten som skriver en insändare till Allers. Men det här är bra. Riktigt bra:
  • Jag lovar att ni alla som gjort knäck eller annat i de där miniformarna svurit över att de bara åker kana över plåten. Nu finns det ett stopp på det hela. Smöra plåten så står de förbaskade formarna still. Hur svårt var det att komma på själv?
  • Om du tappat något värdefullt typ ett örhänge på golvet - ta fram dammsugaren. Sätt en nylonstrumpa över röret och dammsug på golvet.
  • Om man bränner fast i kastrullen, t ex sås. Så ta en sockerbit och gnugga så släpper det.

Sen har vi något som borde användas på jobbet. Ni som är kollegor till mig förstår vad jag talar om:

  • Fula ränder av kaffe och te på porslin gnuggas lätt bort med lite salt.

måndag 24 november 2008

Yoddeladio-ho-ho-ho!

Förhoppningsvis har jag den i min hand inom en vecka. Det blev en W980i i stället. Soooo sweeet, med 8 GB internminne och inbyggd FM-sändare. Me like a lot!

torsdag 20 november 2008

Kakfat med cupcakes som varar för alltid

Det här helt underbara kakfatet med cupcakes fick lilla L av sin bästa kompis och hennes föräldrar. Är det inte helt underbart?! Önskar att det var jag som fyllde 2 år...! Tack återigen underbara familj för den fina presenten!

Adventsljusstake

Har skannat lite hur man ska ha sin adventsljusstake i år och i år är det blockljus som gäller, gärna eget pyntat - vilket passar en pysselmaniac som mig galant. Så här ser min adventsljusstake ut i år. Siffrorna gjorde jag först genom att böja till kantaltråd och därefter vira silvertråd runt.
(klicka på bilden för förstoring)

Den lilla tjejen...

...som kom till oss en novemberdag för 2 år sedan har precis fått resten av presenterna och tårta. Lite otäckt med allt papper och de tända ljusen som skulle blåsas ut. Men när väl presenterna var öppna var allt frid o fröjd. Det har varit en rolig resa med lilla L så här långt och en otrolig utveckling det sista halvåret vad gäller kommunikationen. Nu pratar hon hela tiden - oavbrutet. Säger efter allt. Frågar om allt. Säger "Va?" till allt man säger. Kan minsann räkna lite också och vet minsann att hon fyller två (visar med två fingrar och säger "tå!") och att efter L's födelsedag så kommer ponten (tomten). Förvisso en månad kvar. Hon frågar varje dag om inte "ponten" kommer. Det är då jag brukar säga "först ska L fylla 2 år". Här följer ett litet bildspel från första dygnet i livet och fram till idag. Håll till godo.






Välkomsttavla

Wordle's hemsida kan man skapa egna personliga tavlor. Detta pysslade jag med i går kväll och voila! så här blev slutresultatet:

2-årsdagen

Idag fyller lilla L 2 år.
Jag har utlovat ett litet längre inlägg om denna lilla dam och hennes eskapader. Det kommer, jag lovar! Dock ligger dottern med lite feber idag (dock på bättringsvägen, hon lär va frisk i helgen!) så tiden finns inte riktigt där just nu.
Men så länge säger jag...

Grattis min älskade dotter!

tisdag 18 november 2008

Minns tillbaka

För två år sedan var jag höggravid.
Jag hade lite drygt 3 veckor kvar till BF och dagen innan hade jag gått hem från jobbet på mammaledighet. Jag hade gott om tid till julbak, komma ner i varv och förbereda mig inför den största stunden i mitt liv. På kvällen nattade vi som vanligt mina älskade bonusbarn, satt och pratade någon timme och sen gick vi o la oss. Jag var bra trött på kvällarna och hade den där foglossningen som man inte önskar någon. Men den här dagen gjorde det inte så mycket. För nu var jag bara hemma för att invänta den där underbara varelsen som låg o sparkade i min mage.
Klockan 5 på morgonen dagen efter vaknade jag. Lite kissnödig. Lite lite blött i trosorna... Hade jag kissat på mig i sömnen? Gud så pinsamt. Ställde mig upp.
SPLOSH! SPLASH! SWOSCH!
Fredrik satte sig upp som en ninja i sängen.
Det var dags. Vattnet hade gått.
Ca 36 timmar senare höll jag dig i min famn.
På torsdag är det din dag. Din 2-årsdag. Då ska mamma skriva ett ordentligt inlägg om dig, dina eskapader och framsteg i livet. Jag älskar dig min lilla prinsessa. Du är mitt allt!
Nyfödd. Endast några minuter gammal.



måndag 17 november 2008

Everlasting photo

Är helnöjd idag! Vi har i princip fått klart vår egendesignade hållare till glasfotot. Bara lite småfilande kvar. Det är inte den som är på bilden (vet att jag har visat denna tidigare). Men det blir så himla snyggt. De närmaste veckorna ska vi göra en massa exempel att ställa ut i skylten samt lägga upp på hemsidan till webbutiken. Håll utkik! Det blir exempel på baby, bröllop, djur, minnesstenar, gravida magar mm mm... Just nu går det att beställa glasfotot med ljussockel för 1000:- (ord pris 1875:-).

söndag 16 november 2008

Fototriss - skräp & sopor

Oh my god, vilket tema på fototriss i dag. Skräp & Sopor. Jag gick igenom hela mitt bildarkiv. Hittade bara en bild på en gammal prinskolv som låg på ett golv. Nä, det går ju inte. Kastade mig ner med kameran i sophinken nere i företaget. Där hittade jag gamla skrynkliga papper, ett av barnens lördagsgodispåsar och en gammal ljuslykta (den sistnämnda förpassad till avdelningen glas och metall. Ajabaja inte lägga den med de vanliga soporna). Fler bidrag hittar ni här.

Glöm inte min utmaning/utlottning. Sista dag den 13 dec.

lördag 15 november 2008

Sockor nr 1

Så här blir resultatet med mannens sockor - de första jag stickat. Utgick från ett mönster för damer storlek 38-40 och gjorde lite på måfå som jag kände... och den sitter ju som en smäck!

fredag 14 november 2008

Inte skyller vi på andra! =)

Den här skylten sitter på dörren in till vårt företags våning:

Fredagsfärgen - blå

Dagens fredagsfärg är blå och vad passar då inte bättre än svärmors handgjorda blåmusslor i stengods?! Fler bidrag hittar ni här!

PSST!... Glöm inte min utmaning och tävling här...

torsdag 13 november 2008

Welco..me...

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Fick hem några träbokstäver i dag som jag ska sätta på väggen i halltrappan. Dock saknades ett M och ett E.... Så welco hem till oss....!

Jag är med o tävlar!

Inredning & pyssel-bloggen kan man nu vinna besticken "Peak" från Gense. Självklart vill jag vara med & kanske få en chans att vinna! Hela 3 vinnare kommer att dras. Passa på att tävla du också!
Samtidigt så vill jag ju passa på att lobba för min egen tävling där du får ge lite av dig själv också! Du kommer till den om du klickar här!

Vad ni inte visste om mig...

...det är kul när man får massmedialt utrymme. Men jag får erkänna att det bara är fusk. Bli stjärna för en dag du också på www.photofunia.com



Vårt sovrum tar form

Just nu försöker jag få ordning på sovrummet, som jag berättat tidigare. Lamporna från IKEA sprider ett lugnt ljus i rummet. Har nu hittat ett tyg från Tyskland som ska få äran att sitta på vår sänggavel. Tycker att det är så underbart fint med varma färger, och det var förvånansvärt billigt. Finns på www.tyg.se och heter Tropicana Flowers 3. Ska försöka få till en tavla också som skall pryda väggen ovan sänggaveln, men hur den ska se ut har jag inte riktigt bestämt än..!

onsdag 12 november 2008

Mina tårar rinner

Det är för jävligt hur man kan göra så här. Mina tårar rinner och när jag kommer hem från jobbet om några timmar ska jag krama min 2-åriga dotter extra länge.
Det är så himla hemskt.
Jag önskar att de får sitt straff. Att någon torterar dem lika mycket som de torterade barnet.

tisdag 11 november 2008

Vad ni inte visste om mig

Japp! Det är jag på omslaget. Nu kliar ni er i huvudet va?

måndag 10 november 2008

Reclaiming the bedroom

Vi håller på att få det lite mysigt i sovrummet. Lilla L har ju nu sovit i eget rum sen ett par veckor tillbaka (okej, hon kommer in på natten o sover klart hos oss), så vi har "reclaimat sovrummet". Innan har det varit mörkt och tyst därinne. Smygandes har man fått lägga sig i kolmörkret för att inte väcka lilla L. Nu kan man plötsligt njuta av sitt sovrum när man går och lägger sig. Kunna ligga där o läsa och prata. Fantastiskt. Ett av inköpen som nu gjorts är denna fantastiskt billiga lampa från IKEA, som heter LYKTA och kostar 69:- st. Vi har nu en på var sida om sängen.

söndag 9 november 2008

Fototriss - så här ser det ut där jag är idag

Idag är fototrisstemat "så här ser det ut där jag är idag". Idag är jag och lilla L på besök hos min far o mor, hennes morfar och mormor. Vi har precis varit ute och matat alla änder och svanar och fiskmåsar och alla andra fåglar som dök upp. Här kommer några av dem och så ser det ut här ute. Många många fåglar. Platsen är Jönköping och en liten kanal som går mellan Rocksjön och Vättern. Tyvärr har jag inget redigeringsprogram här så det blir som det blir. Skickar även med en extra bild längst ner, då det är fars dag, på min kära far och älskade dotter när de går hand i hand hem från vår fågelskådning! Fler bidrag hittar du här. Och återigen - glöm inte bort min insamling/tävling!


Och extrabilden som en hyllning till min far på fars dag. Älskar dig!

fredag 7 november 2008

Fredagsfärgen

Nu har jag hittat ytterligare en fotosida där man varje fredag skall lägga ut en bild som härleder till en specifik färg. Sidan heter fredagsfärgen och denna vecka är det vinröd som gäller. Här kommer mitt bidrag, och fler bidrag hittar du här. Glöm dock inte av min rosa utmaning.

torsdag 6 november 2008

En rosa insamling och tävling

Även om rosa bandet-kampanjen är slut för denna gång så slutar aldrig kampen. Cancerforskningen behöver alltid mer bidrag.

Därför har jag nu startat en egen insamling som jag kallar GANSKA LAGOM ROSA.
Det är enkelt. Du klickar på min banner och skänker därmed pengar till cancerforskningen.
Därefter skriver du en kommentar på detta inlägg. Hur mycket du vill skänka är upp till dig.


Alla ni som skänkt pengar och skrivit en kommentar tävlar sedan om en rosa halsduk och rosa torgvantar, stickade med kärlek av undertecknad. Du som har en egen blogg - skriv ett eget inlägg där du länkar till detta inlägg - ju fler som skänker pengar desto bättre! Låt oss tillsammans skänka ett ordentligt bidrag!

Klicka på bannern så kommer du till min insamling. Insamlingen håller på till 13 december och därefter dras en vinnare. Den rosa halsduken och vantarna levereras lagom till jul.

Även herrar skall självklart deltaga. Det finns alltid någon kvinna i er närhet som behöver lite rosa värme i vinter!

onsdag 5 november 2008

"Today we make history"

Inatt fick alltså USA sin nya president vald.
Äntligen har de tagit sitt förnuft till fånga och valt en riktigt BRA president.

Sååå.... Det ska bli spännande att ser hur Barack Obama förvaltar sin tid som president. Jag tror det blir jättebra.

tisdag 4 november 2008

Älskling

Häromdagen kom min älskling hem med tre stora underbara rosor. Så vackra. Och de är fortfarande lika fina. Min karl är en bra karl. Därför ska jag börja sticka på hans sockor i morgon. Hittat ett mönster som heter "seduction socks". Kan inte vara annat än bra, eller hur? =)

måndag 3 november 2008

Torgvantar, par 1 & 2

Så har jag gjort mina första torgvantar. De svarta är beställda av kollegan E och de gråsvarta är mina egna. Har redan testat dem en dag i det kalla vädret och de värmde så skönt.

Fototriss - kyrkor

Den här gången är fototrisstemat Kyrkor. Vi var en sväng på Kinnekulle i går och min tanke var att även utöka mitt fotoförråd av Husaby kyrka - som var landets första domkyrka och där Olof Skötkonung lär ha låtit sig döpas. Dessvärre hann vi inte så långt, det är så mycket att uppleva där uppe - men jag har i allafall lyckats knåpa ihop ett triss på gamla bilder samt en bild som jag tog på en karta i går! Fler bidrag hittar du här!